Undervisningsopplegg

  Jødisk museum Trondheim har et variert pedagogisk tilbud til grunnskolen, videregående skole og høyere utdanning. Gjennom de forskjellige undervisningsoppleggene får skoler og utdanningsinstitusjoner muligheten til å lære om jødisk tro, kultur og historie i Norge, samt tema som antisemittisme og Holocaust. Programmene er tilpasset de ulike målgruppene, og er basert på kompetansemål for grunnskole og videregående opplæring.

  Mer informasjon om våre undervisningstilbud finner du nedenfor. Det er også mulig å skreddersy og tilpasse undervisningsoppleggene etter undervisningsstedets ønsker.

  OBS: I høst vil det foregå byggearbeid på museet og det skal settes inn en heis. Dette synes vi er gledelig for både oss og besøkende, men det betyr at bygningen vil være stengt for besøk i en periode i september og oktober. I denne perioden tilbyr vi først og fremst byvandringer. For skoler i Trondheim og omegn kan vi se på mulighetene for å komme på besøk til dere.

  For spørsmål og bestilling ta kontakt med:
  Rune Frøhaug, undervisningsansvarlig
  E-post: formidler@jodiskmuseum.org
  Tlf. +47 401 69 801

  Priser
  kr 23 per elev (inkl. 12% mva.). Gratis inngang for lærere.
  Maksimum gruppestørrelse er 30 elever.

  Tilgjengelighet
  Huset er ikke universelt utformet. Det er ikke heis til andre etasje hvor synagogen er. Gi derfor beskjed på forhånd dersom vi bør tilpasse undervisningsopplegget.

  Smittevern
  Jødisk museum Trondheim tar hensyn til retningslinjene for smittevern, og har satt inn nødvendige tiltak for å bidra til å holde smitten nede. Som følge av dette tar vi imot alle bestillinger med forbehold om endringer i retningslinjene. Dersom endringer får konsekvenser for din bestilling vil vi ta kontakt.

  Undervisningsopplegg

  1.-4. trinn, 5.-7. trinn, Ungdomsskolen, Videregående, Høyere utdanning

  Norsk-jødiske tradisjoner, riter og kultur

  Ungdomsskolen, Videregående, Høyere utdanning

  Hjemme. Borte. Jødene fra Trondheim.

  Ungdomsskolen, Videregående, Høyere utdanning

  Jødiske fotspor i Trondheim - byvandring

  Videregående, Høyere utdanning

  Ingenting er som det ser ut som - konspirasjonstenkning og kildekritikk

  Ungdomsskolen, Videregående

  Trondheim under krigen

  Digitale undervisningsopplegg

  Arbeidshefte - Byvandring i jødiske fotspor