Undervisningsopplegg

  Jødisk museum Trondheim har et variert pedagogisk tilbud til grunnskole, videregående opplæring og høyere utdanning. Museet er et sted der skoler og utdanningsinstitusjoner kan blant annet lære om jødisk tro, kultur og historie i Norge, samt tema som antisemittisme og Holocaust. Dette skjer gjennom de forskjellige undervisningsoppleggene som museet tilbyr.

  Oppleggene er tilpasset de ulike målgruppene og er basert på kompetansemål for grunnskole og videregående opplæring. Mer informasjon om våre opplegg finner du nedenfor. Undervisningsoppleggene kan tilpasses etter undervisningsstedets ønsker.

  Kontaktinformasjon ved spørsmål og bestilling


  Rune Frøhaug, undervisningsansvarlig
  E-post: formidler@jodiskmuseum.org
  Tlf. +47 401 69 801

  Priser
  Grunnskole og videregående:
  Minstepris: 300,- (inkl. 12% mva.) inntil 10 elever. Ved mer enn 10 elever er det 30,- kroner per elev (inkl. 12% mva.). Gratis inngang for lærere.
  Maksimum gruppestørrelse er 30 elever.

  Høyskole og universitet:
  Minstepris: 500,- (inkl. 12% mva.) inntil 10 studenter. Ved mer enn 10 studenter er det 50,- kroner per student (inkl. 12% mva.). Gratis inngang for lærere.
  Maksimum gruppestørrelse er 30 studenter.

  Tilgjengelighet
  Huset er ikke universelt utformet. Det er ikke heis til andre etasje hvor synagogen er. Gi derfor beskjed på forhånd dersom vi bør tilpasse undervisningsopplegget.


  Sikkerhetsrutiner ved skolebesøk

  Jødisk museum Trondheim følger sikkerhetsrutiner ved bruk av bygget, og noen er direkte knyttet til skolebesøk.

  Ved ankomst

  Vi ber om at dere ikke har oppmøtested rett utenfor inngangen til bygget. Alternative oppmøtesteder kan være på parkeringsplassen ved Prinsen kino, eller i Ytre Kongsgård. Dere kan komme bort til døra noen minutter før avtalt tid for å bli sluset gjennom sikkerhetssjekken. Om dere kommer tidligere enn avtalt, så kan dere ta kontakt med vakta, så skal vi se om vi kan slippe dere inn tidligere.

  Ved byvandringer møter formidler dere på et av de ovenfornevnte stedene, eller på et annet sted etter avtale.

  Skolesekker, bagger og lignende

  Det er strenge regler for å ha med sekker, bagger og lignende gjennom sikkerhetssjekk. Vi anbefaler derfor at dere ikke tar med dette til museet, så langt det lar seg gjøre.

  Om det ikke er mulig, så vil det være mulig å legge sekker o.l. igjen i en låsbar kasse utenfor bygget. Nøkkel til kassa får dere av vakta. Verdisaker som for eksempel en PC, vil være mulig å ha med inn på bygget.

  Rutinene kan endre seg fortløpende etter behov. Vi varsler i så fall i forkant av besøket. Ikke nøl med å ta kontakt om dere har noen spørsmål angående sikkerhetsrutinene.

  Undervisningsopplegg

  1.-4. trinn, 5.-7. trinn, Ungdomsskolen, Videregående, Høyere utdanning

  Norsk-jødiske tradisjoner, riter og kultur

  Ungdomsskolen, Videregående, Høyere utdanning

  Hjemme. Borte. Jødene fra Trondheim.

  Ungdomsskolen, Videregående, Høyere utdanning

  Jødiske fotspor i Trondheim - byvandring

  Videregående, Høyere utdanning

  Ingenting er som det ser ut som - konspirasjonstenkning og kildekritikk

  Ungdomsskolen, Videregående

  Trondheim under krigen

  Digitale undervisningsopplegg

  Arbeidshefte - Byvandring i jødiske fotspor