Forskning og Innovasjon
Vi driver aktiv forskning i samarbeid med NTNU for å bevare og digitalisere våre omfattende samlinger.
Kunnskapsdeling
Vi deler aktivt kunnskap og inviterer til dialog om jødisk historie og kultur.
Innovative Prosjekter
Våre innovative prosjekter bidrar til økt forståelse og engasjement.
Bærekraftige Initiativer
Vi er dedikert til bærekraftige initiativer for kunnskap, dialog og mangfold.
Fremtidsrettet Forskning
Vår forskning og innovasjon sikrer at vi er et kompetansesenter for jødisk historie og kultur.
Jødisk Museum Trondheim tar gjerne imot donasjoner som kan styrke dokumentasjonen og forståelsen av norsk-jødisk historie og kultur. Det kan dreie seg om gjenstander, dokumenter, fotografier, brev eller annet materiale med tilknytning til liv og erfaringer i det jødiske miljøet i Norge – særlig i det Nordenfjeldske området og på Svalbard. Alt innkommet materiale vurderes av museets inntakskomité, som består av fagpersoner med kompetanse på samlingsforvaltning, konservering og kontekstuell vurdering. Komiteen tar stilling til hvorvidt materialet passer inn i museets samlingsprofil og hvordan det eventuelt skal håndteres videre.
Kontakt
Agnete Eilertsen,
konservator
agnete@jodiskmuseum.org
Tlf. +47 401 69 801


Dersom du har gjenstander, dokumenter eller annet materiale du mener kan være av interesse, kontakt vår inntakskomité. De vurderer relevansen av nye bidrag og sørger for forsvarlig håndtering.

Dette står vi for
Som museum for en nasjonal minoritet etterstreber vi kvalitet, tilgjengelighet, samarbeid og kontinuerlig innovasjon i alt vi gjør. Vi skal være relevante, aktuelle, inkluderende og respektfulle i alle aspekter av vårt arbeid. Disse verdiene guider oss i å oppfylle vårt mandat på en meningsfull og bærekraftig måte.
Hver gjenstand som doneres, bærer med seg en historie – og en mulighet til å gjøre minnene varige.
Vil du donere noe til oss?
Vær med å fortelle historiene.
Dersom du vurderer å gi noe til museet, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss i forkant. Vi veileder gjerne og sender ved behov ut et kort skjema der du kan beskrive gjenstandens bakgrunn, tilstand og tilknytning. Alle bidrag behandles med respekt og omtanke – og blir del av en større helhet som bygger bro mellom fortid og fremtid.


