Forskning og Innovasjon
Vi driver aktiv forskning i samarbeid med NTNU for å bevare og digitalisere våre omfattende samlinger.
Kunnskapsdeling
Vi deler aktivt kunnskap og inviterer til dialog om jødisk historie og kultur.
Innovative Prosjekter
Våre innovative prosjekter bidrar til økt forståelse og engasjement.
Bærekraftige Initiativer
Vi er dedikert til bærekraftige initiativer for kunnskap, dialog og mangfold.
Fremtidsrettet Forskning
Vår forskning og innovasjon sikrer at vi er et kompetansesenter for jødisk historie og kultur.
-
NTNU: Vår viktigste akademiske samarbeidspartner i Trondheim (Institutt for lærerutdanning, historiske fagmiljøer)
-
Andre institusjoner: Jødisk museum i Oslo, Falstadsenteret, HL-Senteret, Wergelandsenteret, Arkivet, Narviksenteret, POLIN museum for the Polish Jews, Association for European Jewish Museums, Norges museumsforbund, Rustkammeret, Justismuseet
Kontakt
Ulf Ingemar Gustafsson, direktør
ulf@jodiskmuseum.org
Tlf. +47 401 69 801


Vi samarbeider med en rekke institusjoner og forskningsmiljøer for å utvide kunnskapen om jødisk historie og kultur.

Dette står vi for
Som museum for en nasjonal minoritet etterstreber vi kvalitet, tilgjengelighet, samarbeid og kontinuerlig innovasjon i alt vi gjør. Vi skal være relevante, aktuelle, inkluderende og respektfulle i alle aspekter av vårt arbeid. Disse verdiene guider oss i å oppfylle vårt mandat på en meningsfull og bærekraftig måte.
Kunnskap vokser i møte mellom fagmiljøer, historier og mennesker.
Samarbeid
Samskapende forskning.

.jpg)
Forskere vi samarbeider med
Jødisk Museum Trondheim står ikke alene i sitt arbeid med å dokumentere, bevare og formidle jødisk kulturarv. Vi samarbeider med en rekke institusjoner og forskningsmiljøer – lokalt, nasjonalt og internasjonalt – som deler vårt engasjement for kunnskap, demokrati og mangfold. Disse partnerskapene styrker vår faglige virksomhet og gjør det mulig å løfte fram nye perspektiver og historier som ellers kunne forblitt usynlige.
Vår viktigste akademiske samarbeidspartner er NTNU, særlig Institutt for lærerutdanning og de historiske fagmiljøene. Sammen utvikler vi forskningsprosjekter, undervisningsressurser og publikasjoner. I tillegg samarbeider vi med andre norske institusjoner som Jødisk Museum i Oslo, Falstadsenteret, HL-senteret, Arkivet i Kristiansand, Narviksenteret, Justismuseet, Rustkammeret og Wergelandsenteret – alle med sterk faglig forankring i menneskerettigheter, krigshistorie og minoritetsstudier.
På internasjonalt nivå er vi aktive i Association for European Jewish Museums og har kontakt med POLIN – Museum of the History of Polish Jews i Warszawa. Gjennom disse nettverkene deler vi erfaringer, deltar på konferanser og utvikler faglige standarder i tråd med europeisk museumspraksis.
Samarbeidene gir oss ikke bare tilgang på kompetanse, men også anledning til å bidra med vår egen ekspertise. Gjennom felles prosjekter, utstillinger, konferanser og kunnskapsutveksling bidrar vi til å gjøre det jødiske perspektivet synlig – og relevant – i dagens samfunn.



PhD-kandidat, NTNU



