Abrahamsen - en jødisk familiehistorie. Boksamtale 19. oktober i Jødisk museum Trondheim kopi

Abrahamsen - en jødisk familiehistorie.

"ABRAHAMSEN. En jødisk familiehistorie" er fortellingen om en av de store jødiske familiene i Trondheim, Salomon og Mirjam og deres elleve barn. Salomon døde i 1938, Mirjam og barna overlevde krigen som flyktninger i Sverige, England, Canada og USA, én av dem havnet i Theresienstadt, nazistenes fangeleir utenfor Praha, og kom såvidt fra oppholdet i live. 70 nære familiemedlemmer ble drept under holocaust.

I løpet av det første fredsåret skulle krigen og nazistene kaste en belastende skygge over ett av familiemedlemmene, Heiman, den nest eldste i søskenflokken. I januar 1946 ble han arrestert, fengslet, anklaget for å ha gått i tysk tjeneste og dermed vært medansvarlig for arrestasjoner av norske motstandsfolk. Rettsprosessen varte i halvannet år før den ble henlagt på grunn av bevisets stilling. Gjennom etterkrigstiden har prosessen vært omfattet av fullkommen taushet, inntil nå.

Forfatteren Vera Berg er gift inn i tredje generasjonsledd av familien Abrahamsen.

Boken vil foreligge medio oktober. 19. okotber kl 19.00 vil forlegger Sverre Nyrønning samtale med forfatter Vera Berg i museet. Klezmermusikk ved VÅK som består av Kirsti Nørstebø, på klarinett og Anne Sørtømme på trekkspill. Kjøp billetter på Hoopla her.