Byvandringer i det jødiske Trondheim

Nytt tilbud - byvandringer

Nytt av året er at Jødisk museum Trondheim tilbyr byvandringer i jødiske fotspor i Trondheim.

Hver onsdag og søndagr i de fleste ukene i sommer vil museets medarbeidere ta med besøkende på en rundtur i sentrum av Trondheim for å finne minner og spor etter jødisk liv i byen. Ruta går fra museet ned gjennom byen til Nerbyen der vi vandrer i Brattørveita, Krambugata og strøket rundt, og får høre om hvordan byens første jødiske forretninger ble etablert, og det miljøet de skapte i denne gamle bydelen i Trondheim.

De første jødiske innvandrerne her var med på å omforme og omskape byen til et levende handelssentrum. Mange bønder som tok båten over fjorden for å handle klær og annet oppsøkte disse forretningene som lå spredt rundt i områden i Nerbyen og langs Innherredsveien. I dag er det kun noen få minnesmerker i form av snublesteiner som vitner om at det bodde jøder i disse gatene.

Byvandringene starter inne i Jødisk museum Trondheim ved kjøp av billett i resepsjonen. Maks antall er 20 personer. Først til mølla får billett. Ingen forhåndsbestilling. Foto: Sondre Sørsdal

Tider:

Søndag kl 13.00 -14.30

Onsdag kl 12.00 - 13.30

Billetter til byvandring samt besøk i museet før eller etter:

Voksne kr 120, Barn fra 7 - 17 år/student kr 90.